www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2021. augusztus VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2021.12.03.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

PASSPORT CONTROL HÍREKRSS

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... utolsó »
2012.09.10. 22:24

MEDIAWAVE DÍJAZOTTAK AZ ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLÉN


Véget ért a 19. Országos Diákfilmszemle - Budapest, 2012. augusztus 26., vasárnap (MTI)
Hétperces filmgroteszk nyerte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által biztosított fődíjat a vasárnap befejeződött 19. Országos Diákfilmszemlén, amelynek keretében általános és középiskolás, valamint fiatal filmes alkotók összesen mintegy 1500 percnyi alkotásából válogatta ki a szakmai zsűri a 33 legjobb művet. A keddtől vasárnapig tartó mustra győztese a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen (EMTE) tanuló Bán Attila, Szufla című alkotása lett.

A nyári MEDIAWAVE Táborban készült fimek is szép sikert értek el. Krausz Dávid: AZ ÉN MESÉM című kisjátékfilmje - amely könyvét Horváth Andrea írta - díjban, Juhász Jozefa & Bogdán Zoltán: RISQUE ZERO című dokumentumfilmje pedig szakmai díjban részesült. A filmek a címre kattintva nézhetők meg. Gratulálunk fiataljainknak.

 

2012.09.10. 21:39

NEVEZZ AZ 59. Országos Függetlenfilm Fesztiválra - Balatonkenese, 2012. szeptember 28-30.


A Magyar Független Film és Video Szövetség szeptember 28. és 30. között 59. alkalommal rendezi meg Országos Függetlenfilm Fesztiválját, ezúttal Balatonkenesén. Az alkotók 2012. szeptember 12-ig nevezhetnek a fesztiválra, ahol minden benevezett film levetítünk. A versenyfilmeket elő zsűri válogatja ki, tekintettel arra, hogy a 30 percnél hosszabb alkotások csak rendkívül indokolt esetben kerülhetnek a 14 órás versenyprogramba. A kiválasztott munkákat szakértő zsűri értékeli, és díjazza a legjobb alkotásokat. A fődíj 500 ezer Forint. Az év kiemelkedő függetlenfilmes eseménye időről időre több száz érdeklődőt vonz. A fesztivállátogatók számára a vetítéseken való részvétel ingyenes. Szállásfoglalás, regisztráció, nevezés: www.mafsz.hu

2012.08.12. 10:59

ELKÉSZÜLT A TÓTH VIKTOR PILLANATBALETT WORKSHOP ZÁRÓKONCERTJÉNEK VIDEÓJA


Improvizációs gondolatébresztő workshop (elsősorban zenészeknek) hírdette az előzetes felhívás, amelyre 19-en kezdő és kész jazzmuzsikus, népzenész és zenetanár jelentkezett. A szép számú zenei közösség a Kovács udvarház egyik szobájában tartotta próbáit, meglehetősen összepréselt körülmények között. Mert a társaság nem akart leválni a próbaidőszak alatt sem az udvarház többi részében zajló műhelyfolyamatokról. A nagyon izgalmas augusztus 5-i zárókoncertjük egyben az udvarház és az Ördögkatlan Fesztivál záróeseménye is volt. Katt ide!

 

2012.08.09. 9:45

NAGY BULI VOLT A MEDIAWAVE ROMA&MAGYAR PROGRESSZÍV ZENEI MŰHELYÉNEK ZÁRÓKONCERTJE (teljes videó)


A MEDIAWAVE a nagyon sikeres, uniós támogatottságú, roma integrációs projektjének (Cafés&Citizenry) zárása után - támogatás nélkül is - a folytatás mellett döntöttünk. Erre jó alkalomnak ígérkezett az Ördögkatlan Fesztivál. A projekt folytatásában partner volt Both Miklós, az ország gitűárprimása, aki öt zenei műhelyt vezetett le már az egyre jobban összeálló, de folyamatosan friss erőkkel is bővülő muzsikusgárda számára. A három napos kisharsányi (Kovács udvarház) próbafolyamat zárásaként, a focipálya nagyszínpadán zárt a közel 20 fős banda. Már az első számmal megtáncoltatták a szép számú nagyérdeműt, és a hangulat csak fokozódott a koncert során. Nagy buli kerekedett belőle. A színpadon és színpad előtt romák és magyarok együtt élvezték és játszották a meglehetősen progresszív hangulatot árasztó, de mégis táncra ingerlő muzsikát. A folytatás az augusztus végi Gödör Kemping Fesztiválon (Agárd) várható. Katt ide!

 

2012.08.09. 9:22

FRISS KISHARSÁNYI FILMEK - a MEDIAWAVE Nyári Tábor filmjei


Az idei MEDIAWAVE Filmtáborban 6 kisjáték- és rövid dokumentumfilm készült (remélhetőleg a befejezetlenek is hamarosan elkészülnek), és került vetítésre az augusztus 5-i zárón, ahol szépszámú helyi és fesztiválozó közönség tekintette meg az alkotásokat a fotó és építészműhely bemutatójával összevonva. Bátran mondhatjuk nagyon sikeresnek e vetítést, amelyen a szakmai díjat Vaszari Júlia operatőri munkája ("Hova tovább" és "Nagy dolog" című film fényképezéséért) nyerte, a közönségdíjat pedig Juhász Jozefa és Bognár Zoltán rendezte "Risique Zero" cíymű dokumentumfilmje, amely az Ördögkatlan Fesztivál alatt Kisharsányban vendégszereplő francia cirkusz életét dolgozta fel. Katt ide!

 

2012.08.09. 09:08

MŰTERMI KÖZÖNSÉGFOTÓK A KOVÁCS UDVARHÁZBÓL


Közel 400, megtekintésre érdemes fotográfia került fel fotógalériánkba. Pettendi Szabó Péter, a MEDIAWAVE fotóműhely vezetője, tanítványaival adhoc fotóműtermet épített fel az Ördögkatlan Fesztivál MEDIAWAVE által szervezett helyszínére, a Kovács udvarházba. Pontosabban a húsfüstölő épülete elé. A programokra érkezőknek - pároknak, családoknak, baráti társaságoknak, ismerősöknek és egymással megismerkedni szándékozóknak - itt lehetősége nyílt a közös fotózkodásra. Voltak, akik nagy kedvvel, mások huzódzkodva álltak a kamera elé, de a vaku villanásra az ő arcuk is kisimult. Hiába, mi emberek ilyenek vagyunk. Hol felhőtlenül vidámak, hol gondterheltek, de a társasági (együtt)lét és a jó program segít kisímítani a ráncokat... Katt ide!

 

2012.07.22. 12:39

KÖNYV - CD - RUHA - JÁTÉK ÉS TERMÉNY CSERE-BERE Kisharsányban!


Megunt ruháidat, könyveidet, CD-idet játékaidat hozd el és cseréld el egy másikra! Az udvarban lesz egy kupac amit mi hozunk és onnantól kezdve lehet válogatni, cserélgetni.

De tudod mi a kisharsányi csere-bere placc lényege?

Röviden: egyet berakok - egyet elveszek! (Részletesebben ide kattintva olvashatsz róla!)

Gondolj erre az indulás előtt! Ha nem hozol magaddal portékát, Te csak nézegethetsz!!!

Az udvarházban a pénz haszontalan kelléknek számít! Több 100 könyv, CD és ruha gyűlt össze környezetünkből, egyedül a játékok nem szaporodnak.

De választékbővítésként bármelyikből örömest vennénk felajánlásokat.

Kapcsolat: Hartyándi Jenő Tel: 20/9690-535 E-mail: hartyandi@gmail.com

 

 

 

2012.07.09. 018:02

HÉTFŐN KEZDŐDIK SZUCSÁVÁBAN A CAFÉS & CITIZENRY PROJEKT 4. EGYBEN UTOLSÓ ÁLLOMÁSA


A romániai, pontosabban bukovinai Szucsávában zárul a Cafés&Citizenry project. Itt tánccal, mint kortárs művészeti ággal egészül ki a Both Miklós vezette zenei műhely. A projekt előzményeiről készült videók itt tekinthetők meg.

 

2012.07.06. 22:24

PÁR NAP MÚLVA LEJÁR A KEZDVEZMÉNYES JELENTKEZÉS - MEDIAWAVE NYÁRI ALKOTÓTÁBOR


Kedvezményes jelentkezés júlus 10-ig! 

film - fotó - építészet - slam poetry - zene

2012. június 30 - augusztus 5.

Kisharsány, Villány mellett

(az ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL keretében)

FILM - a tábor alkalmat nyújt filmtervek kidolgozására, valamint a kellő felkészültségű filmtervek gyakorlati megvalósítására. De nem csak a rendezői/forgatókönyírói vénával kacérkodók, hanem az operatőr és vágó szakmák iránt érdeklődők számára is nyitott a műhely, ahol értő tanárok segítik a filmkészítés minden fázisát.

FOTÓA résztvevőknek lehetőségük nyílik a digitális technikákon, koncert -, portré-, tájképek készítésén túl analóg, archaikus technikákkal megismerkedni. A részleteket lásd a "bővebben"-ben.

2012.07.03. 17:57

DOKUMENTUMFILM A ROMA ZENE PROGRESSZÍV ÚJRAÉRTELMEZÉSÉRŐL - CAFÉS&CITIZENRY 3. állomás, Monostori Erőd


Elkészült a projekt harmadik állomásának történéseit összefoglaló dokumentumfilm, amely riportokkal, koncert és fesztivál hangulatfelvételekkel, koncert és slammer előadásrészletekkel mutatja meg a projekt monostori erődbeli történéseit, fejlődését. Katt ide!

 

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK