www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2021. augusztus VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2021.10.25.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

PASSPORT CONTROL HÍREKRSS

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
2014.01.23. 011:04

RÉVAI – MEDIAWAVE FILM ÉS FOTÓ KURZUS Győr, 2014. január 28-31.


 

A tavalyi előkészítő kurzusok után most lehetőséged nyílik arra, hogy elmélyülj a fotózás és filmkészítés gyakorlatában, amely során rengeteg praktikus, később hasznosítható ismeretet szerezhetsz! Neves rendező, operatőr, vágó és fotográfus tanárok fognak segíteni ebben!
A filmkészítési folyamat sokrétű tevékenység. Gondolkodj rajta melyik részével foglalkoznál szívesen: ötlet, színész, operatőr, világosító, hangmérnök, vágó, stb.
Az egymást követő 4 nap alkalmat nyújt arra, hogy a teljes filmkészítési folyamatot végigcsináld (ne csak beszélj, álmodozz róla). De ez csak akkor lehetséges, ha rászánod az időt és ezen négy nap alatt erre koncentrálsz, amelyhez az iskola hátteret, lehetőséget nyújt. Használd ki e ritka lehetőséget! Részletek a mellékletben...

2014.01.22. 010:03

NEVEZZ A VAS-FILM FESZTIVÁLRA!


VAS-FILM” 10
Vas megyei Függetlenfilm Fesztivál

Táplánszentkereszt
2014. április 12-13.

Országos függetlenfilmes találkozó

A fesztiválra bárki nevezhet 2012. óta készült alkotással, a filmekkel kapcso-latban sem tematikai, sem műfaji megkötés nincs, azokat bármilyen formá-tumban, vetítésre alkalmas, megfelelő minőségben fogadjuk el. Időtartam max. 60 perc. A fesztiválon előválogatás után kerülnek be a filmek a ver-senyprogramba. A nevezők a pályázati feltételek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a fesztiválra beküldött alkotásuk a VAS-FILM – Vas megyei Füg-getlenfilm Fesztivál Archívumába kerüljön.

NEVEZÉSI DÍJ: 2.000,-Ft/film

Jelentkezési határidő: 2014. február 21.

Elérhetőségek:
Jókai Mór Művelődési Ház, Községi - Iskolai Könyvtár és Teleház
9761 Táplánszentkereszt, Fő út 4-6.
Tel.: 94/577-072
Meskó Krisztián +36/30/659-0275
taplankke@gmail.com

A jelentkezési lap mellékleteként kérjük elküldeni a nevezett filme(ke)t. Egynél több film nevezése ese-tén minden alkotáshoz külön lapot kell kitölteni.
A jelentkezési lap letölthető a www.vasfilm.hu és a www.taplanszentkereszt.hu oldalakról.

A rendezvény rendezője a Jókai Mór Művelődési Ház, Községi-Iskolai Könyvtár és Teleház, valamint a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Közhasznú Egyesület.

A „VAS-FILM” fesztivál fenntartja a jogot, hogy propaganda anyagként nem kereskedelmi célokra felhasználja a film(ek) egészét a média különböző területein!
 

2013.12.05. 11:10

ÚTON - Várjuk a nevezéseket a speciális kategóriába


Megszültett a 2014-es MEDIAWAVE témája ÚTON címmel, mely az Együttlét szellemisége mellett a filmes program kínálatát is erősíteni szándékozik. Kicsit máshogy, új rendszerrel, haladó szemlélettel, egy kis időre online eseménnyé bővítve az erődbéli együttlétet.

 

Várunk minden olyan filmet ebbe a kategóriába is 2014 január 10-ig (nevezési lap itt érhető el), amely valamilyen módon az „úton lenni” állapotát mutatja be. Legyen szó fizikális vagy szellemi útról, szabad akaratból vagy kényszer hatására, időszakosan vagy állandóan úton lévő egyénekről, közösségekről, népekről. Bevándorlás, kivándorlás, válaszút, útszél, keresztút, párhuzamos utak… Lehetnek ezek alkotói, vagy szellemi utak, ösvények. Különösen érdekesek számunkra, ha a megközelítések elkerülik a media-ipar szupersztrádáit, a filmpiac színes bulvárjait. 

Részletes nevezési feltételek a bővebben-re kattintva érhetők el.

2013.11.18. 014:04

LÉGY RÉSZESE AZ ELSŐ MAGYAR KÖZÖSSÉGI DOKUMENTUMFILMNEK!


A BÚÉK csapata egy egész estés dokumentumfilmet készít 2013-14 szilveszterén, melynek készítésében Te is részt vehetsz szereplőként és/vagy alkotóként.

 

2013.11.07. 20:10

MEDIAWAVE FILM-, ZENEI- ÉS BORBEMUTATÓ BUKARESTBEN


A november 10-17 között megrendezésre kerülő Magyar Filmhét keretében kiemelt helyet kapott a MEDIAWAVE. 10-én, vasárnap este Radu Igazság, MEDIAWAVE zsűritag, 20 éve Passport Control műhely tanár MEDIAWAVE-s hangulatofotóiból nyilik kiállítás a Magyar Intézetben. Másnap három napos MEDIAWAVE Zenei Műhely indul Both Miklós vezetésével, amelyet zárókoncert koronáz meg a Parasztmúzeum klubjában. 11-én Deésy Gábor (MEDIAWAVE) tart borkóstolót. 12-én Durst György mutatja be a Duna Műhely filmjeit, majd Hartyándi Jenő az idei MEDIAWAVE legjobb rövidfilmjeit. 13-án magyar rövidfilmválogatás kerül vetítésre, benne a  Passport Control Filmműhely filmjeivel.

A filmhét a román kulturális minisztérium és a Bukaresti Magyar Intézet közös szervezésében kerül megrendezésben hetedik alkalommal. A fesztivál teljes programja itt érhető el.

 

2013.08.26. 16:23

TÖBB MEDIAWAVE DÍJAZOTT AZ ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLÉN


20.ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLE, Budapest, 2013.augusztus 21-25. helyszín: ARANYTÍZ KULTÚRHÁZ. A jubileumi diákfilmszemlére az idén 182 filmet neveztek, általános-, középiskolás, fiatal filmes és "öregdiák" kategóriában. A zsűri tagjai voltak: Matkócsik András operatőr, Medgyesi Gabriella szerkesztő, Nyakó Juli színművész, Pesty László filmrendező, Szita Miklós producer

A zsűri a fiatal filmes kategóriába alkotói díjban részesítette a MEDIAWAVE Nyári Filmtábor (Passport Control 29) alkotásai közül Dömötör Bence: IMRE A FELVEVŐGÉPPEL (dokumentarista kisjátékfilm), Derdák Tamás Zoltán "Létra": HÁROM PICI KÖMÉNYMAG (klip), Koblinger Ádám: SZUBJEKTÍV KISHARSÁNY 2 (táborbemutató film), Juhász Jozefa: FÉSZEKLAKÓK (dokumentumfilm) című filmeket, valamint Hartyándi Mátyás: MESTER ÉS TANÍTVÁNY című filmje elnyerte a közönségdíjat. (A filmek a címekre kattintva megtekinthetők!) Az esti konzultáción, ahol a  zsűri egyeként kielemezte a jelen lévő alkotót filmjeit, külön kiemelték a MEDIAWAVE Tábor filmjeinek magas színvonalát, dícsérve az oktatógárdát (Vizi Mária - rendezés, forgatókönyírás, Dömötör Péter - operatőr, Hargittai László 'Pamacs', Gotthárdi Balázs és Lévay Emese - vágó).

Az általános iskolás kategória megosztott díját az őriszentpéteri általános iskola két filmje nyerte (PIROSKA MESE, MILYENEK A FELNŐTTEK?), amely esetben az Őri Alapítvány (Hétrétország Fesztivál) oktatási projektje keretében Dér András és Hartyándi Jenő volt a filmes tanár, ily módon részben a MEDIAWAVE sikere is.

 

 

2013.08.26. 11:36

HOGYAN CSINÁLJUNK FESZTIVBÁLT – Hartyándi Jenő egy új szemléletű fesztiválról


7óra7

itt kezdődik a színház

A színházi portál riportere - Török Ákos - az őrségi Hétértország Köztiválon kapta el kollégánkat.

Az eredeti megjelenés itt érhető el!

Hartyándi Jenő, a Mediawave igazgatója a filmes média-tábor munkatársaként és operatőrként volt jelen a Hétrétország köztiválon. Mint akit Sülyi Péter egy új fesztiválmárkával kapcsolatban néven nevezett, a hagyományos fesztiválokkal szembeni averziójáról kezdtük el kérdezni.

 

Hartyándi Jenő, az Ördögkatlan Fesztiválon

Fotó: Radu Igazság (Bukarest)

 

 

2013.08.22. 19:37

MÁR LÁTHATÓK A NYÁRI TÁBOR FOTÓI, FILMJEI, ZÁRÓKONCERTJEI AZ ARCHÍVUMBAN


A Passport Control Ifjúsági Művészeti Műhely-sorozat 29 állomását jelentő MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor az idén ismét a Villány melletti Kisharsányban valósult meg, az Ördögkatlan Fesztivál keretében. A nagyon jó hangulatú és termékeny műhelymunka eredményei a következő linkekre kattintva tekinthetők meg:

- filmek (kisjáték-, kísérlet- és dokumentumfilmek)

- fotók (szerzők és témák szerint csoportosítva)

- zenei műhelyek zárókoncertjei és zenei témájú filmek

 

2013.07.25. 22:15

INDUL AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL ÉS A MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR


Július 27-én, szombaton, a Villány melletti Kisharsányban elindul a PASSPORT CONTROL sorozat 29-ik állomásaként a szokások MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor (katt ide). Elsőként a filmesek, fotósok és építészek állnak csatasorba, majd fokozatosan becsatlakoznak a különböző stílusú zenei műhelyet, beatbox workshop, a közösségformáló Szubjektív Kisharsány műhely.

 

Július 30-án pedig beindul az Ördögkatlan Fesztivál is, amelynek Kisharsány, Kovács udvarházi programját ötödik éve, felkérésre a MEDIAWAVE szervezi. Érdemes belenézni a programunkba (katt ide), amely rengeteg aktivítást, azaz műhelyt tartalmaz, de a közösségépítés más formái is továbbfejlesztésre kerülnek: csere-bere placc, Tappancs műhely gyerekeknek, Roma tánc és ének/zene műhely gyerekeknek, Mesekotyvasztó...

 

 

 

2013.06.15. 20:39

LAST MINUTE - MÉG JELENTKEZHETSZ A MEDIAWAVE FELVIDÉKI MŰVÉSZETI MŰHELYÉBE - film & fotó & népzene & néptánc - FÜLEK, július 1-4.


Június 30-ig kitoltuk a jelentkezési határidő a nagyon izgalmas témájú PASSPORT CONTROL 27 - MEDIAWAVE film-fotó-népzene-néptánc műhelyeibe, a kevés jeletkező miatt. Ez szerény kiadást igénylő, gyakorlatilag önköltséges tábor a felvidéki Osgyán helyett, a füleki várat fogja központjául használni. Még az utolsó pillanatban is csatlakozhatsz. A tábor programja itt érhető el!

 

« első ... 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK