www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2022. július Aktuális program:
2022.07.03.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

Videogaléria

GYŐRI FILMEK ARCHÍVUMA

GYŐRI IFJÚSÁGI FILMSTÚDIÓ - GYŐRI AMATŐRFILM STÚDIÓ - GYŐRI VIZUÁLIS MŰHELY - KÉP-ART Bt. - MEDIAWAVE ALAPÍTVÁNY - CSIPA CSOPORT - ZSEBCSELEK CSOPORT - ÉLMÉNYTERÁPIA - MEDIAWAVE2000 Kft

A GYŐRI FILMEK ARCHÍVUMA szeretné összegyűjteni a Győrhöz és környezetéhez kötődő filmes alkotótevékenységet. Ilyen értelemben győri filmesnek tekinthetők a Győrben élő vagy élt amatőr, független és profi filmesek, továbbá azok, kiknek filmes alkotó tevékenysége Győr városához köthető életük egy szakaszában. De győrinek tekintjük azokat a filmeket is, amelyek Győrben vagy környezetében megvalósuló filmes táborokban vagy műhelyekben/workshopokban valósultak meg.

Ha érdekel a történeti előzmény és a tervek, kattints ide!
A következőkben időrendi és rendező szerinti bontásban érheted el a filmeket, illetve filmek adatait. De a videógalériában külön bontásban megtalálhatók a táborokban és workshopokban készített filmek is!


GYŐRI FILMALAP

Itt a Győri Filmalap bemutatásával kapcsolatban készült filmeket, archív filmválogatásokat, riportokat, beszámolókat, szignálokat gyűjtjük.

Téma a filmgyártás, az oktatás, a vizuális archivizáció, a mozi digitalizálás és a filme rendezvények, konferenciák és fesztiválok.

 


MEDIAWAVE ZENEI MŰHELYEK / WORKSHOPOK

A MEDIAWAVE Fesztivál keretében 2000 óta szervezünk zenei műhelyeket, workshopokat. Valahogy e nem túl szép szó ragadt rá arra a kezdeményezésünkre, amelyben különböző országok muzsikusait hívjuk össze közös, alkotó munkára. Az első időben világhírű muzsikusok (William Parker, Hamid Drake, Rob Brown) voltak a vezetők és nem kevésbé jó honi és környező országokbeli muzsikusok a résztvevők. Majd egyre több formát dolgoztunk ki arra nézve és valósítottunk meg a gyakorlatban, hogy tehetséges, de pályájuk elején járó zenészek neves muzsikusokkal kerülhessenek közvetlen kapcsolatba, együtt zenélhessenek. közvetítése  által  számára biztosítsuk a gyors fejlődés, Más komponálási, hangszerelési és zenekarszervezési formák megismerése, azokban való gyakorlati részvétel lehetővé teheti a világ kitárulását, a gyorsabb fejlődés a fiatal muzsikusok számára. Erre szolgálnak a 2007 őszétől beinduló Rómer zenei műhelyek.


'PASSPORT CONTROL' Nemzetközi Film Műhelyek 2006-2008

 

Itt a PASSPORT CONTROL 1-6. Nemzetközi Film Műhelyekben készült filmeket lehet megtekinteni.

PASSPORT CONTROL

Nemzetközi Film Műhely, 2006 - Győr

PASSPORT CONTROL 2.

Nemzetközi Film Műhely, 2007 - Győr
PASSPORT CONTROL 3.

Nemzetközi Film Műhely, 2007 

Novoszibirszk, Oroszország
PASSPORT CONTROL 4. 

Nemzetközi Film Műhely, 2007

Kars, Kelet-Törökország

PASSPORT CONTROL 5.
Nemzetközi Film Műhely, 2008 - Győr

PASSPORT CONTROL 6.
Nemzetközi Film Műhely, 2008 - Szabadka&Palics
PASSPORT CONTROL 7.
Nemzetközi Film, Fotó, Zenei és Építész Műhely

MEDIAWAVE Nyári Tábor, 2008 - Ravazd
PASSPORT CONTROL 8.
Fotó és Film Műhely, 2008 

Novoszibirszk, Oroszország
PASSPORT CONTROL 9.
Nemzetközi Zenei Műhelyek, 2008 Pécs
 


MOVEAST Fesztivál koncertek

A pécsi MOVEAST Nemzetközi Filmfesztivál 2007 évi zenei programjának szervezésével a MEDIAWAVE-t bízták. A fesztiválról készült naplót, kritikákat itt olvashatod el!  Grencsó István AMA nevű neobeat zenekara, a pozsonyi Longital együttes, a cseh Maraca zenekar, a magyar Rácz Krisztián és Újkut HK, továbbá a szlovák René Lackó Blues Band koncertrészlete látható a következőkben.


MEDIAWAVE'2008 FILMRÉSZLETEK

Itt a MEDIAWAVE Fesztivál nemzetközi filmversenyében és panoráma programjában vetítésre kerülő filmekből tekinthetők meg részletek, a szerzők hozzájárulása alapján. A rövidfilmek ugyanúgy vannak blokkosítva, mint ahogy a fesztivál alatt láthatók a mozikban.

 

 


MEDIAWAVE KONCERTEK

Itt találod az elmúlt évek MEDIAWAVE szervezésében létrejött koncertjeinek videódokumentációját (MEDIAWAVE Fesztivál koncertek, zenei műhelyek-, workshop-ok zárókoncertjei, jam sassion-ök).

 

 

 


MEDIAWAVE FILMES ALKOTÓ TÁBOROK

Itt az 1991 óta minden nyáron megrendezett MEDIAWAVE alkotótáborok filmes szakcióinak filmjei  láthatod, valamint néhány videó dokumentációt a tábor színházi szekciójának darabjairól.

Az egyes évekre kattintva láthatod meg az abban az évben készült filmek áttekintő listáját. A filmet a címre kattintva érheted el.

 


RÓMER HÁZBAN TÖRTÉNT - koncertek, beszélgetések

Ide azon koncertek, előadások, beszélgetések videóanyagát gyűjtjük, melyeket sikerült valamilyen módon rögzíteni. Részletek vagy szerkesztett anyagok mindezek. De az anyagok többsége még nyersanyagként vár a feldolgozásra polcainkon. Erőntől függően próbáljuk minél előbb felrakni azokat is.

 

 

 

 

 


MEDIAWAVE KELETI TURNÉK, BEMUTATÓK

A MEDIAWAVE Fesztivált 1997-től egyre több külföldi városba hívták bemutatkozni minifezstiválok keretében. Prága, a Divadlo u Hasicu, azaz a Tűzoltó színházban rendezett 3 napos MEDIAWAVE Fesztivál nyitotta sort a prágai Magyar Intézet segédletével. Majd 1998-ban beíndult a dömper: Prága, Párizs, Berlin, Bordeaux voltak az európai helyszínek, de sikerült leszervezni a MEDIAWAVE történetének legsikeresebb és legegzotikusabb keleti turnéját, amely Kazahsztán-Dzsungária-Tibet-Kína útvonalon haladt és ma már tudható, hogy úttörő, kultúrtörténet jellegűnek nevezhető "akció" volt. Hiszen Kína ezen időszakába, Dzsungáriába és Tiberbe még csak különleges engedélyekkel lehetett bejutni turistaként is, nemhogy 13 fős művészdelegációt felvonultató, programokat bemutató minifesztiválként. Az európai helyszínekről még nem lettek feldolgozva a készült filmanyagok. E turné és az ezt követő keleti turnék (Dzsungária - 2002, Kurdisztán - 2006-2007) ellenben már itt megtekinthetők.


MEDIAWAVE-ről készült televíziós beszámolók

A MEDIAWAVE Fesztiválról és más rendezvényeinkről (Bakonyalji vigasságok, nyári táborok, workshopok) időről időre készülnek televíziós tudósítások. Ezek többségében jól foglalják össze a fesztiválok hangulatát és tartalmát.

 

 

 

 


MEDIAWAVE SZIGNÁLFILMEK 1993-2007

Itt a MEDIAWAVE Fesztiválok

szignálfilmjeit tekintheted meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MEDIAWAVE barátainak videói

Ide a MEDIAWAVE filmeseinek és fellépőinek anyagait várjuk!

 

 

 

 

 

 

 

  


ASTILLERO - új tangó Buenos Airesből

ASTILLERO - új tangó Buenos Airesből
Hartyándi Jenő

KERESŐ


      
Nincs megjeleníthető aktualitás.
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK