www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. június SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2024.06.18.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: FELHÍVÁS - PASSPORT CONTROL 33 - MEDIAWAVE Nemzetközi Művészeti Tábor, Komárom, 2015. április 28-május 2. :: ROMA & MAGYAR PROGRESSZÍV ZENEI MŰHELY

vezető:
Both Miklós

 


Both Miki műhelye kezdők és haladók számára is nyitott. És sok alkalmas (külföldön is) és több éves előzményre tekint vissza ("Együtt feketén-fehéren", Cafés&Citizenry nemzetközi projekt). Akit érdekelnek a vérpezsdítő zárókoncertek és próbák hangulatai, azok nézzenek bele az archívumunkban található koncertfelvételekbe és zenei dokumentumfilmekbe. Katt ide!
 

Az biztos, hogy az idei tervezett záróünnepet a Both Miklós vezette MEDIAWAVE Roma&Magyar Zenei Műhely produkciója fogja zárni, amely remélhetőleg kiváló hangulati alapot fog adni az EGYÜTTLÉT zárásához. Az új, mondhatni kísérleti ünnepről való gondolkozás során hatást gyakorolt ránk Kusturica "Cigányok ideje" című filmjében látható vízparti cigányünnep (Ederlezi) hangulata, mert nagyon érzékletesen mutatja be, hogy milyen (is) lehetett egykor a természet téli elfojtás utáni beindulásának ünnepe. Nemcsak a cigányoknál, akik a legtovább őrizték ennek hagyományát, hanem a többi, ezen az éghajlati övön élő népnél is. Rendkívüli, fontos ünnep volt ez, a téli, az elfogyó készletek miatti nélkülözések alóli felszabadulások ünnepe, amikor a természet feléledése, a zöldelés, az abból kinyerhető, fogyasztható termények ismét erőt adtak az élet folytatásához, a gyarapodáshoz, mintegy évenkénti ciklikussággal az ÚJJÁSZÜLETÉS-hez. Ezért volt egykor rendkívüli fontosságú a május elseje körüli időszak, amely kevesek által ismerten a november eleji halottak napjának hat hónapos ellentétpárja. Mára halottaink hagyománytisztelő emlékezete megmaradt, de valószínű, hogy az emberiség egyre nagyobb terményfelhalmozási képessége lassan elhalványította az ÚJJÁSZÜLETÉS vagy TERMÉKENYSÉG kultikus elemekkel átszőtt megünneplését, pontosabban a közelmúlt - most nem részletezett hangulatú - május elseje ünneplésévé korcsosította. A közismert munka ünnepe kifejezés is jól érzékelteti a deformáció erőteljes jellegét.

Tehát az, hogy milyen ünnep is lesz a miénk, azt nem tudjuk, csak egyes vélhető elemeit villanthatjuk fel az előképek alapján.


Pl. az előbb már említett Roma&Magyar Zenei Műhely, Both Miklós vezetésével bizton hangúlyos elem lesz benne. Pl. az idei Katlanos-mediawaves ilyen volt. Both Miklós azóta még tovább is fejlesztette e koncepciót a "Ragyogó Évezred" segítségével, amelyből létrejött a Palimo együttes. E zenekar tagjai is része lesznek a produkciónak, de a régiek közül is sokan. De jönnek bolgár muzsikusok, andalúz flamencosok, talján tűzfújók és ki tudja még kicsodák. Persze ne feledkezzünk a felvidéki népi kultúrát zászlajára tűző ide MEDIAWAVE Népi Műhelyről sem, vagy japán és magyar kortárs táncosokról.

 

a képre kattintva elérhető a tavalyi zárókoncert videófelvétele

a műhely időszaka
2015. április 30 - május 2.

zárókoncert
augusztus 2.
24 óra
Duna-part, ártéri erdő

a műhelyben való részvétel feltételei:
  6.000.-Ft
amely magában foglalja a fesztivál programjaira való ingyenes belépést is


étkezés
önköltségesen befizethető (nem kötelező)


szállás
ingyenes sátorhely (sátrat hozz magaddal) vagy vaságy

Jelentkezési határidő:

2015. április 25.

 

 

További információ:

Hartyándi Jenő

hartyandi@gmail.com

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.06.03. 21:21

ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia program

A Mediawave Alapítvány és az Őrhegy Udvarház Közösségszervező Kft. ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia programot hirdet Európában élő alkotók számára nyárra és az őszi, szüreti időszakra egyaránt. Angol nyelvű kiírás: https://orhegyart.wordpress.com/
Magyar nyelvű fordításért írj üzenetet: orhegyudvarhaz@gmail.com

2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK