www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2018. május KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2018.05.28.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-41. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: FELHÍVÁS - PC 39 - NYÁRI BEREK - " Mediawave Nyári Művészeti és Közösségi Tábor, Somogyfajsz, 2016. július 17-24. :: GYAKOROLD A CSEREBERÉT!

GYAKOROLD A CSEREBERÉT!
Próbáld ki, legalább pár napig élj pénzmentes életet!
HA HOZOL, VISZEL!

 

MIÉRT FONTOS A CSEREBERE!

(a részletesebb - történetiséggel fűszerezett - leírást lásd itt!)


Mert mára jórészt elveszett, deformálódott az az ősi viszony, amely sokáig élhető, egymásra figyelő emberi közösségeket tudott fenntartani. Erősebb viszony fűzi a ma emberét a bevásárlóközpontokhoz, a televízióhoz és az internethez, mint egymáshoz, szomszédokhoz, családtagokhoz.


A cserebere mi szemünkben nem az áruk cseréjét, hanem a kapcsolatteremtést próbálja segíteni. Továbbá a közönség és a művészek közti távolságtartó viszony csökkentését.

 

 

A CSEREBERE RÉGI ÉS ÚJ FORMÁI


A közönség többsége figyelmetlen és a régi, berögzült, elvárásokkal teli gesztusokkal közelít egy fesztiválhoz. NE FELEDD, MI NEM FESZTIVÁL VAGYUNK! Próbálj figyelmesen és máshogy közelíteni. Ne próbáld a válság előtt korszak látszatát fenntartani, erőn felül költekezni. A cserebere erre is jó! Az ezen alkalommal elindított "lassú víz..." mozgalmunk éppen ezen gondolatkör terjesztője kíván lenni.  Te is emészd, rágcsáld a "lassú víz..." kifejezést és töltsd meg tartalommal a saját magad számára!


De ERRE KÉSZÜLNI KELL!


HA HOZOL, VISZEL!
Nemcsak portékát, hanem szerencsés esetben ismeretségeket, kapcsolatokat és jóérzéseket!

 


A CSEREBERÉT SEGÍTŐ FORMÁINK

CSEREBERE SHOP 
Ha már annyira túlcivilizált vagy, hogy nem tudod elképzelni a csereberét közvetítő nélkül, akkor az együttlét kalmár szekciója segít megoldani azt. Ők közvetítőként segítenek a cserében. Alapkészlettel érkeznek, úgyhogy már az első pillanattól cserélhetsz, ha megtetszik valami. Ha nem felejted és miért is tennéd, írj üzenetet az általad hozott cseretárgyhoz, mesélj róla, üzenj ezzel a következő tulajdonosnak! A cserebere shop tulajdonképpen egy asztal lesz, ahol megszemlélhetetd a folyamatosan változó készletet.  A csererbere shop alapkészletet várhatóan könyvekből, CD-ből, ruhákból, lekvárból, ajándéktárgyakból, stb. fog állni. De elvileg bármit hozhatsz, amit elbírsz.

 

 

AZ ASZTAL - KÖZÖSSÉGI REGGELI
Vegyetek részt az asztalforma újrafelfedezésében, újraértelmezésében! A mi értelmezésünkben az asztal a kulturális közvetítés és személyes ismerkedés hatékony terepe (is) lehet. Egyszerűsített és könnyen kódolható formája lehet a közösségi reggeli, amely akkor fog működni, ha minél többen hozunk bele harapnivalókat. Ha ez a közösködő módszer nem tetszik, akkor inkább fizess be a kastélyban a hivatalos reggelire. Persze van benne rizikó is. Mert ha a többség csak enni akar belőle és hozni bele nem, akkor a rendszer meg fog bukni.

 


Márai Sándor asztala


MŰVÉSZ ÉS KÖZÖNSÉG
A művész is ember. Húsból, vérből való. És többségében nem érzi jól magát a mai kor által rákényszerített bemutatkozási formában. Valamint abban sem, hogy a közönség úgy érzi, hogy a kifizetett jegy áráért megvette őt. Örömünkre szolgálna, ha a NYÁRI BEREK közössége más, ősibb gyakorlatot követne, amelynek lényege, ha valaki ad nekünk valamint, ráadásul olyasmit, amibe ő nagyon sok év munkáját beleölte, azért nekünk is illik adni valamit. Mára csak a taps maradt meg az ősi cserebere elvből. De szerintünk nagyon örülnének bármilyen apróságnak a koncert után (sör, bor, pálinka, kolbász, stb.). Szerezz Te is nekik örömet és meglepetést!

Ne feledd!
HA HOZOL, VISZEL!
Hartyándi Jenő
 

Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK