www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2022. január SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2022.01.20.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: PASSPORT CONTROL 18. - SZOMBATHELY, 2010 :: "EGYÜTT FEKETÉN-FEHÉREN"

 

 

’ROMA IS BEAUTIFUL’ –„A ROMA GYÖNYÖRŰ”


A NORVÉG ALAP TÁMOGATÁSÁVAL

 

 

KIKNEK SZÓL?

Aki ki akarja próbálni magát egy-egy területen akár teljesen kezdőként, érdeklődőként, akár már haladóként megerősíteni kívánja tudását közösen elvégzett alkotómunkában.

Együtt feketén-fehéren programunk ötletét társadalmi felelősségvállalás hozta létre. Célja, hogy a roma és nem roma fiataloknak esélyt adjon egymás alaposabb megismerésére, a közös alkotómunka, kooperáció kipróbálásra, elősegítésére. Lényeges eleme tehát, hogy a roma és nem roma résztvevők közös stábokban dolgozzanak.

 

FILM - FOTÓ
Azoknak, akik vonzónak találják, és még csak fontolgatják a filmezést és fotózást, vagy akik már átestek néhány kísérleten, de úgy érzik, hogy kiváló szakemberek néhány élőben elleshető mesterfogása előnyükre válhat a sokrétű szakmai tudást igénylő filmes területen.
Továbbá keresik, hogy a filmkészítés komplex folyamatából, melyik állhat közel hozzájuk. A színész, a rendező, az operatőr, netán a vágó, a hangos vagy a világosító szakma izgatja jobban őket?
E kezdő film és fotó műhely egyrészt rövid elméleti előadásokkal segíti a szakmai alapok elsajátítását és megerősítését, másrészt a hallgató önállóan vagy csoportosan elkészített kisfilmje és fotósorozata készítése során megismerkedhet e szakmák alapjaival, továbbá már szakosodott - rendező, operatőr, vágó, világosító, hangmérnök - asszisztens szerepben, bővítheti tudását a haladók által készített filmekben.
A műhely végén az elkészült filmeket és fotósorozatokat záróvetítés során bemutatjuk és értékeljük. A közönség is elmondhatja véleményét és szavazhat is a legjobbakra. A legtöbb szavazatot kapott alkotó elismerésben és ajándékban részesül.

 

Kiemelt téma: „ROMA IS BEAUTIFUL”: a műhely keretén belül rövid filmetűdök készülhetnek a romaság szépségeinek bemutatására, közös munka keretében. BÁRMI lehet szép, ami TE annak látsz. Már a műhely kezdete előtt, otthon is dolgozhatsz a témán mobiloddal, készíthetsz vele kisfilmeket, fotókat. Alkotásaidat hozd magaddal!! A műhely keretén belül opcionálisan lehetőség nyílik a MEDIAWAVE Fesztiválokon eddig vetített roma témájú filmekből előre kiragadott pillanatokból egyéni elképzelés szerint szignált összeállítani.


ZENE
Azoknak, akik már kellő zenei és hangszeres ismerttel rendelkeznek, legyen az autodidakta vagy iskolai képzésben szerzett, de szeretnék a közös muzsikálás során bővíteni ismereteiket és esetlegesen más stílusokkal is szívesen megpróbálkoznak, mint az addig általuk ismertek. A műhelyeket neves és hiteles muzsikusok vezetik. A különböző műhelyek során más és más, azaz alkalmanként különböző zenei hozzáállásokkal, módszerekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Első zenei műhelyeink a cigány és magyar zene azonosságait és különbözőségeit fogják kutatni. Pl. cigány énekeket alapul véve és megtanulva, majd a csoportban lévő hangszerekre áthangszerelve, új kompozíciók, darabok jöhetnek létre. A próbák végeztével zárókoncert során lesz bemutatva a műhelyben létrejövő közös produkció.
A közönség is elmondhatja véleményét és szavazhat is a legjobbakra. A legtöbb szavazatot kapott alkotó elismerésben és ajándékban részesül.

 

Az első győri alapozó műhelyt elvégzők e műhely alatt kezdhetik meg tudásuk és gyakorlati ismereteik kiszélesítését, azaz a konkrét film és fotósorozatok készítését, a muzsikusok a darabok továbbfejlesztését és újak kigondolását és begyakorlását, de lehetőség van ezen a ponton is új jelentkezőknek becsatlakozni a műhelymunkába.


A műhely nem iskolai rendszerben működik és nem kötelező! Egyéni ambíciókra építkezik, a részvétel támpontot nyújt abban, hogy egészen pontosan a diák mely művészeti ágban tehetséges, milyen irányban érdemes valóban tovább haladnia.
Aki több alkalommal is részt vesz ezen erősen gyakorlatközpontú oktatásban, az olyan alapfokú szakmai ismertekkel fog rendelkezni, amely masszív alapot biztosíthat a jövendő életpálya irányába. A műhelymunka felerősíti a művészeti érzékenységet, és csapatmunka lévén a kooperációs készséget is fejleszti.

A műhely elsősorban a 16 éven felüliek számára nyitott. (Szülői hozzájárulással fiatalabbak is részt vehetnek a programban!) A roma résztvevők számára a program ingyenes a Norvég Alap támogatával (részletek alant).MIT BIZTOSÍT ÉS VÁR EL?Jelentkezési feltételek!

A film és műhely az elméleti és gyakorlati oktatáshoz a következőket tudja biztosítani:


1./ tehnikai és hangszer háttér 
    o vágó számítógépek, projektor, kamera (fényképezőgépet nem tudunk biztosítani!)
    o akinek van kamerája, kérjük hozza magával, hogy gördülékenyebb legyen a munka
    o mobiltelefon vagy más digitális fényképezőgép is jó a munkához – ha van, hozzatok
    o saját hangszer szükséges

 

2./ nyersanyag
    o DV kazetta – a műhely biztosítja

3./ az elméleti és gyakorlati oktatást végző szakember gárdát,
az oktatás vázlatos menetét lásd az egyes műhelyeknél.
 


A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

 

1./ jelentkezési lap (hiánytalanul kitöltve) az érdeklődési kör megjelölésével

a jelentkezési lap e-mailben: passport@mediawave.hu

2./ rövid életrajz
(születési hely, idő, lakcím)

 

3./ fotó a jeentkezőről (1 db) a műhely tagjainak interneten való, előzetes bemutatásához,

4./ saját film (ha van!) elérhetősége, vagy max. 10 darabból álló fotósorozat elküldése

 


A MŰHELYEK OKTATÓ GÁRDÁJA:

Lásd az egyes műhelyeknél!


 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2010. április 18.

A roma hallgatók részvétele ingyenes, a Norvég Alap támogatásával. Az alap 12 fő roma hallgató étkezését fizeti, valamint közülük 4 fő, távolról jövő útiköltségét és szállását fedezi is fedezi (tömegközlekedéssel). Túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrendet veszünk figyelembe.


További információ:
Czibik Márta - koordinátor
passport@mediawave.hu
 

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK