www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2022. január SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2022.01.20.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: PASSPORT CONTROL 18. - SZOMBATHELY, 2010 :: ZENEI MŰHELY

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA: ÁPRILIS 18!

 

MEDIAWAVE AKUSZTIKUS ETHNO MŰHELY

2010. május 3-6. között


A Passport Control műhelyeken több alkalommal valósítottunk már meg zenei együttműködéseket, ahol elismert és tapasztalt zenészek több napon át dolgoztak együtt fiatal zenészekkel. A közös munka során sokszor jelentkeztek komplett együttesek és önálló zenészek is szívesen csatlakoztak, és mindenkivel a lehetőségekhez mérten, személyre szabottan folyt az oktatás.

 

A filmes és fotós műhelyekhez hasonlóan ebben az évben a zenei workshopok is tematikus sorozatot alkotnak, „Együtt feketén-fehéren” név alatt már a második műhelymunkája kerül sor most Szombathelyen, a MEDIAWAVE Fesztivál keretein belül.

 

Győrben az első közös találkozáskor a cigány folklór megismerése volt a munka témája. A roma zene rejtelmeinek feltárása folytatódik, de Szombathelyen a fesztiválra jellemző módon, további izgalmas zenei találkozásokkal is készülünk: 

ETHNO-BLUES-ROCK

Zenei műfajait tekintve ezek lesznek az „alapanyagai” egy ízletes zenei csemegének.

A munka két csoportban folyik majd:


1. csoport - HANGSZERES SZEKCIÓ


FERENCZI GYÖRGY szájharmonikás énekes, a Herfli Davidson Band, a Rackajam és a Budapest Bár szólistája lesz a vezető oktatója.
Gyuri barátunknak nem az első kurzusa lesz ez. Legutóbbi találkozásunk Kisharsányban, az Ördögkatlan Fesztiválon volt, ízelítőt erre a linkre kattintva találtok >> ITT.

 

Míg Győrben a cigány folklór inspirálta a zenészeket, itt Ferenczi György által képviselt műfajok fogják adni a zenei dominanciát, amibe „beleszövődnek” majd Tintér Gabriella nótái is.

 

2. csoport - ÉNEKES SZEKCIÓ

 

M E R Í T É S címmel TINTÉR GABRIELLA énekesnő cigány dalokat tanít, Martin György népzenekutató által vezetett gyűjtésből szemezget. Ezek előadója a Szatmár megyei Kispaládi Fedor Sándor (DIMÓ), aki a környék kimagasló énekes tehetsége volt.

 

Ezzel a csoporttal az a célunk, hogy romák, és nem romák olyan cigány dalokkal ismerkedjenek, amik kevésbé ismertek, vagy az előadásmódjuk különböző a mostanihoz képest. Ebből a régebbi rétegből MERÍTÜNK, aminek eredményeképpen összehozzuk a zenei műhely hangszeres csoportjával, várhatóan egy közös fesztiválelőadás során.

 

Mindkét csapat munkáját segíti a Fláre Beás Banda, devecseri, autentikus beás cigány zenét játszó csapat és Daniss András „Kongó” nagybőgős népzenész.

 

KIKET VÁRUNK?

 

Várjuk azon fiatalok jelentkezését, akik szeretnék az autentikus cigány dalokat és eredeti előadásmódjukat megismerni Tintér Gabriella vezetésével

és

olyan hangszeres zenészekét, akik szívesen vennének részt a Ferenczi György által képviselt zenei stílusokat gyakorló közös munkában (blues-rock-ethno-autentikus népzene).

 

A zenei workshopok két szekciójába várjuk az érdeklődőket:

 

Merítés – Autentikus cigánydalok tanulása
Vezető: Tintér Gabriella


Hangszeres szekció – blues – rock - ethno – autentikus népzene
Vezető: Ferenczi György

 

A jelentkezési lapnál kérjük feltüntetni, hogy ÉNEKES / HANGSZERES szekciót, a hangszert, az előzetes munkákat, együtteseket és a zenei tudást.

 

A MŰHELYMUNKA ELŐZETES PROGRAMJA:

 

Május 3. -14 óráig - Megérkezés, bemutatkozó találkozás, este közös, zenélgetős ismerkedés
Május 4. - Próbák 10-tól 14-ig, majd du. 15-tól 19-ig, este jam session
Május 5. - Próbák 10-tól 14-ig, majd du. 15-tól 19-ig összpróba, este jam session
Május 6. - Próbák 10-tól 14-ig összpróba, majd du. 15-tól, este zárókoncert és jam session

 

Fesztiválbelépő 50%-os áron (opcionális) - pihenés és feltöltődésképpen megmerítkezési lehetőség egy nemzetközi film- és zenei fesztivál a legfrissebb művészeti áramlatokat bemutató légkörében

 

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI

  • jelentkezési lap az érdeklődési kör vagy az esetleges képzettségi fok, szakmai irány megjelölésével, a passport@mediawave.hu címre
  • rövid életrajz (születési hely, idő, iskolák, szakmai tanfolyam),
  • fotó a műhely résztvevőinek webes megjelenítéséhez,
  • 50% előleg befizetése

A workshopon mindenki a saját hangszerével dolgozik.

 

 

JELENTKEZÉS: ÁPRILIS 15-IG!

 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ


A szakmai program költsége (ellátás nélkül)
15.000.- Ft/fő, 4 nap


Az első részlet a következő számlaszámra utalható:
MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány, Győr
Számlaszáma: 10700031-47422106-51100005
Az átutalás megjegyzésébe kérjük beleírni: „Passport Control” és a résztvevő neve

Pénzesutalványon:
MEDIAWAVE Alapítvány, 9028, Győr, Soproni u. 45.
Kérjük a feladásnál megjelölni: „zenei műhely részvételi költség”

 

A szakmai költség második részlete a műhelybe érkezéskor fizetendő.

 

Túljelentkezés esetén a szervezőknek 20 nap áll a rendelkezésére, hogy a beküldött jelentkezések alapján eldöntsék, kiket válogatnak be a műhely munkájába. A nem beválogatottaknak a befizetett részvételi díjat visszautalja.
Kevés jelentkező esetén a szervezőknek 20 nap áll a rendelkezésükre, hogy eldöntsék, hogy gazdaságosan meg tudják-e valósítani a műhelyt a fenti feltételek és tanári gárda mellett. Amennyiben ez nem látszik biztosíthatónak, a kaucióként befizetett összeget visszaküldik a jelentkezőnek!
A biztosítékként befizetett előleg összeget a műhely megvalósulása esetén azonban nincs módunkban visszafizetni, ha résztvevő mégsem jelenik meg és nem vesz részt a műhely munkájában.

 

SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS


A szervezők – igény esetén - közvetítenek a résztvevők különböző igényszintű szállásfoglalásában és étkezésének megszervezésében. A várható szállásköltség napi 2000-8000 Ft/fő/éj, a szállás típusától függően.
Előfizethető napi kétszeri étkezés várható költsége (ebéd-vacsora):kb. 1.400.-Ft/nap/fő

 

JOGOK


A műhelyekben készített anyagok (film, fotó, zene, vizuális mű, írás) joga a MEDIAWAVE Alapítványé, amely azokat elhelyezi internetes archívumában, nyomtatott kiadványaiban, valamint a filmeket fesztiválokra nevezi/heti. A szerzőknek is lehetőséget biztosít további fesztiválokra való nevezésre, de kéri a nevezés, a programba kerülés és az esetleges díj szerzés tényének közlését, hogy azt a film internetes adatlapján, valamint hírfelületén el tudja helyezni.

 

Kontakt és további információ a zenei műhelyről:


passport@mediawave.hu
+3620 995 0066

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK