www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. június Aktuális program:
2024.06.18.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

MEDIAWAVE Ifjúsági, Művészeti és Integrációs Projektek

 

Az 1991-ben alapított MEDIAWAVE Alapítvány a kezdetektől egyre tudatosabban foglalkozik a fiatalok nem iskolai keretek közti képzésével.

 

A kezdetekben csak film oktatás folyt az 1991-tól induló nyári MEDIAWAVE táborokban és főleg hazai fiatalok vettek részt benne. A későbbiekben aztán a környező országok magyar fiataljaival bővült a paletta, majd teljesen nemzetközivé váltak a fiatalokat megérintő műhelymunkák.

 

A nemzetközi jelleg erősödése mellett a szakmai profilt tekintve is dimakikus folyamatok zajlottak, hiszen a filmes fő vonal mellett más kortárs művészeti műfajok is elindultak, majd elhaltak vagy tartósodtak (színház, fotó, zene, építészet).

 

Az utóbbi két évben két hazai és határokon átívelő, művészeti alapú roma integrációs programot is elindítottunk, magyar és külföldi támogatási háttér segítségével.

 

A táborokban több, ma már nevesnek számító filmes kezdett, illetve nőtt fel (Buzás Mihály, Szolnoki József, Widamon Tóth Máté, Ruszev Szilvia, Zomborácz Virág, stb.), akik számos sikert értek el a mai magyar színtéren, de európai szinten is.

 

A korai időszakot kivéve e műhelymunkák jól dokumentáltak és utólagosan az itt készült alkotásokat, szárnypróbálgatásokat felhelyeztük webfilmarchívumunkba.

 

A további felsorolások helyett inkább vázlatszerűen és linkkel ellátva mutatjuk be a különböző néven futó projektjeinket. A linkek konkrét és időpontokra bontott webarchívumba vezetnek, ahol bőven lehet csemegézni az elmúlt több mint húsz év terméséből:

  

 

MEDIAWAVE MŰHELYEK:

 

1./ MEDIAWAVE Nyári Nemzetközi Művészeti Tábor (1991-től)

(film, színház, fotó, zene, építészet)

 

2./ PASSPORT CONTROL Nemzetközi Művészeti Műhelyek (2006-tól)

(film, fotó, zenei és építészeti műhelyek - nemcsak itthon, hanem külföldön is /Novoszibirszk, Kars, Szabadka/)

 

3./ "EGYÜTT FEKETÉN-FEHÉREN" Roma & Magyar Művészeti Műhelyek (2010)

(film, fotó és zenei műhelyek 4 alkalommal a Norvég Alap támogatásával - ezek részei voltak a PASSPORT CONTROL sorozatnak - a PASSPORT CONTROL 17-20 alatt tekinthetők meg az előző pont linkjére kattinva)

 

4./ CAFÉS & CITIZENRY - The Roma Origins (2011-2012)

(zene, irodalom, képzőművészet és tánc, valamint ezek vizuális feldolgozása /film, fotó/)

 

KERESŐ


      
Nincs megjeleníthető aktualitás.
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK